Kokoomuslaisella valtionvarainministerillä lyhyen matematiikan arvosana lukiossa on kutonen.  Muidenkaan ministerien kouluarvosanat eivät häikäise.  Wikiuutisista voit lukea tarkempia tietoja:

 

http://fi.wikinews.org/wiki/Iltalehti_paljasti_poliitikkojen_matematiikan_arvosanat

 

Olisiko Suomessa asiat paremmin, jos hallitusvaltaa pitäisivät koulussa paremmin menestyneet ja matemaattisesti lahjakkaat?  Esimerkiksi KD:n Päivi Räsäsellä on laudatur-todistuksessan pitkästä matematiikasta täysi kymppi.  Se nainen on lukenut Raamattunsa lisäksi myös koululäksynsä.

 

Alla esimerkki perussuomalaisten Markku Uusipaavalniemen analyyttinen näkemys laman syistä. Tämä erittäin paljon pelisilmää ja taktikointia vaativassa Curling-pelissä Suomelle hopeaa luotsannut mies jätettiin entisessä puolueessaan Keskustassa lähes täysin paitsioon. Olikohan hän liian viisas puolueen sisäpiiriin?

 

http://www.uusis.fi/?sivu=artikkeli&refid=18

 

Arvionsa mukaan velkaantuminen on melkoinen uhkatekijä valtion taloudessa. Nytkin 2011 velanotto on kansalaisilla, kunnilla ja valtiolla on karkaamassa käsistä.

 

Ministeriksi taitaa Suomessa päästä pelkillä mukavilla puheilla, poseerauksilla ja tasokkaalla kaveripiirillä.  Sitä nimitetään sosiaalisuudeksi.